mup-aedPrvi automatski defibrilatori iz projekta “Pokreni srce – spasi život” predani su danas na korištenje Ministarstvu unutrašnjih poslova. Primopredaja je izvršena zajedno s predstavljanjem novog MUP-ovog helikoptera EC135, u helikopterskoj bazi MUP-a, na aerodromu Lučko.

41 automatski defibrilator, 27 komunikacijskih ormarića za automatske defibrilatore i 2 edukacijska defibrilatora svečano je predao ministar zdravlja, prof. dr. Rajko Ostojić, a preuzeo ih je ministar unutrašnjih poslova, Ranko Ostojić. Uređaji će biti predani policijskim upravma na području cijele Hrvatske. 27 će ih biti stacionarno postavljeno u ormariće koji će biti spojeni na prijavno-dojavne jedinice županijskih zavoda za hitnu medicinu, a preostali će biti mobilni, u policijskim vozilima. U suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu će biti provedena edukacija djelatnika policije za pružanje prve pomoći uz korištenje ovog uređaja (KPR-AVD).

U sklopu primopredaje je okupljenima prikazana i pokazna vježba u kojoj su djelatnici interventne policije demonstrirali postupak s unesrećenom osobom koja je bez svijesti i ne diše, te je prikazano oživljavanje uz primjenu automatskog defibrilatora.

Share This