Udruga Veliko srce malom srcu poznata je u svim dijelovima Hrvatske po svojim ativnostima koje su usmjerene na zdravstvenu zaštitu i pomoć djeci s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima Najnoviji projekt ove udruge nosi naziv “Minute u životu čine razliku“ – AVD za svaku školu” HRT – emisija “Hrvatska uživo” je prepoznala važnost ove akcije i 5.2.2015. je prikazan prilog o projektu i aktivnostima udruge.

Ovaj projekt ima slijedeće ciljeve:

  • Informiranje javnosti o prirođenim srčanim greškama i važnosti pravovremene dijagnostike i liječenja
  • Edukacija korisnika o mjerama osnovnog održavanja života uz primjenu automatskog vanjskog defibrilatora
  • Nabavka AVD uređaja za školsko-sportske ustanove u Hrvatskoj, osobito one koje imaju sportske dvorane gdje se održavaju natjecanja.

Udruga je pokrenula ovu akciju zato što se svakome može dogoditi da se zatekne kraj osobe kojoj treba pomoći korištenjem AVD-a, na ulici, radnom mjestu, u sportu ili obitelji. Ako ste prisutni kada se netko pored Vas sruši, izgubi svijest, prestane disati, i vi možete pomoći. Uključite aparat i slijedite upute AVD-a. Članovi Udruge prepoznali su akciju kao vrlo bitnu za cijelo građanstvo Hrvatske. Nakon uspješno položenog tečaja kardio-pulmonalne reanimacije (KPR) za laike koji sada mogu primijeniti svoje znanje te pomoći u situacijama koje nažalost nisu rijetke pokrenuta je akcija za nabavkom AVD aparata za većinu škola u Hrvatskoj. Više o udruzi, njihovom Festivalu srca i ovom projektu pročitajte ovdje.

Share This